JMK play

Att bita på naglarna

Publicerad: Tisdag 1 november 2016
Kategori: Praktiksummering hösten 2014

Image

Att vara ny är fantastiskt på många sätt. Det är alltid okej att göra fel, säga fel, skriva fel. Men vad händer sen?

Under perioder har jag gått omkring och bitit på naglarna och funderat över hur många olika sätt det finns att göra fel på. Vad händer om jag säger att det var en terrorattack, fast det inte var det? Och så vidare. 

Under praktikperioden samlade jag på mig ett par anmärkningar, men ingenting allvarligt. Jag fick snabbt lära mig att man inte omkommer i en terrorattack, utan man dör. Den typen av anmärkningar har lärt mig mycket och gjort mig till en ängsligare människa. Fortfarande är det så att den där vita delen av nageln aldrig riktigt växa ut innan jag biter ner den igen. Trots att det är helt okej att göra fel. Bestraffningen är sällan mer än en liten anmärkning. Framför allt inte när man är praktikant. 

Resultatet av det här är att jag i allt större utsträckning undviker situationer där det kan bli fel. Det är både bra och dåligt, men framför allt slipper jag göra bort mig. Det har gjort att jag tittar och tänker flera gånger extra innan jag säger eller skriver något. Jag ger mig aldrig in i något jag på förhand vet att jag inte skulle klara till fullo.

Av