JMK play

Kvällstidningar bara ljuger

Publicerad: Torsdag 11 februari 2016
Kategori: Praktiksummering våren 2016

Image

– Praktiserar du på Aftonbladet?
– Ja
– Jag hatar Aftonbladet, dom skriver bara skit.

Detta är en fras jag fått höra många gånger sedan jag började min praktik på Aftonbladet TV och tog mina första kliv ut i ”verkligheten" i augusti. Många har även velat dela med sig av sin förvåning kring att jag har läst på JMK och ÄNDÅ vill praktisera på en kvällstidning. Människor jag möter känner plötligt ett behov av att uttrycka sin avsky för kvällpressen och förklara att de aldrig läser eller tittar på Aftonbladet TV för att dom bara ljuger.

Ja, jag har läst på JMK och jag vill jobba på kvällstidning. Vad är det som gör att man inte skulle vilja jobba på Aftonbladet för att man gått på en viss typ av skola. Vi utbildar ju oss för att få jobba med journalistik och förhoppningsvis förmedla något till andra.

Att jobba med kvällspress innebär att spegla hela Sveriges befolkning. Det ska finnas något för alla. Tunga utrikespolitiska kommentarer blandas med nöje, klickisar och dom senaste och mest aktuella nyhetshändelserna. Det är högt och lågt 365 dagar om året. Och alla som så gärna vill beskriva sin avsky för kvällspressen hakar upp sig på det låga. Det dom inte förstår är att vad de egentligen är är att utrycka en avsky för andra människor. Det finns faktiskt dom där ute som vill läsa om Miriam Bryants nya kille eller kolla på den där ormen som gör något roligt. Alla ni andra som inte gillar sånt kan väl bara strunta i att läsa och ägna er åt dom nyheter som intresserar er.

Journalistik är till för alla och efter 3 år på JMK känner jag mig redo för både det höga och det låga. Och till alla er som tror att kvällstidningar bara ljuger - vad synd det skulle vara. Då skulle jag ha slösat bort dessa tre åren på ingenting.

Av