JMK play

En resa mot ingenting

Publicerad: Tisdag 21 april 2015
Kategori: Praktiksummering hösten 2014

Image

Ingen väntar på dig. Det är ingen som undrar var du är. Alla andra är bättre på det som du trodde att du var bra på. Välkommen till verkligheten du nya journalist.

Genom en hel barndom, ungdom och skolgång har jag haft känslan av att jag är på väg någonstans. Allt det här som jag gör nu gör jag för att jag ska komma ut på andra sidan som en lyckad jävla vuxen.

Nu är det slut. Nu är jag där. Nu är jag vuxen. Nu är jag klar med min journalistutbildning och jag vet minsann hur man vitbalanserar en filmkamera.

Det vet alla andra som jobbar med rörlig bild på Sydsvenskan också. Och de flesta vet hur man klipper en podd och 99 procent kan skriva en bättre nyhetstext än jag.

Jag vet inte vad journalistutbildningen har gjort för mig. Kanske har den gett mig en bra grund att stå på. Förmodligen. Kanske har den gett mig en föreställning om ett journalistiskt liv som jag inte kommer att kunna uppnå. Förmodligen.

I eftermiddag ska jag ut och göra ett jobb om en sportlovsaktivitet. Och när jag kommer tillbaka ska jag skriva och pilla och fundera och skriva så bra jag kan, för jag kan nog hitta min plats i det här livet också. Jag måste bara öva lite till. 

Av